dinsdag 13 september 2011

Onweer

Na een mooie dienst in Nijmegen, samen met collega Silbert, spoedde ik mij afgelopen zaterdag richting Eindhoven om Sandra op te pikken die de ochtend daar in de gemeente had doorgebracht. Wij waren op weg naar Belgie voor een verjaardag in familiekring. Het werd een hele gezellige middag die wij buiten doorbrachten, zelfs tot ruim in de avond.

Onderweg naar huis zagen we eerst in de verte prachtige lichtflitsen. Hoe verder we kwamen hoe feller de flitsen. Tot ze op zeker moment ook verblindend fel werden, recht in de voorruit van de auto. Het begon harder te waaien en plotseling was daar de regen. De weg was nauwelijks nog te zien en de ruitenwissers konden het bijna niet meer aan. Vervolgens kwam daar hagel bij wat voor een soort mitrailleurvuur op de auto zorgde.

Ik ben heel wat gewend op de weg, maar het was lang geleden dat we zulk slecht weer hadden gehad. Hopelijk duurt het nu ook weer heel lang voor het weer voorkomt. Gelukkig zijn we heelhuids thuisgekomen.

De volgende dag vernamen we dat op het openingskamp de storm ook had huisgehouden. Gelukkig bleef het bij wat materiele schade in de vorm van wateroverlast en omgewaaide tenten. Maar ook daar waren een paar spannende momenten geweest.

Inmiddels is het allemaal weer achter de rug en zijn we middenin een gewone werkweek. Gisteren was een vergaderdag in Huis ter Heide. Eerst een overleg met alle districtsvoorzitters, daarna een redactieraad van het kwartaalblad 'Contact' en vervolgens nog een vergadering van de CPSA, de commissie personele en sociale aangelegenheden. Een interessant dagje.

Vandaag bestond en bestaat uit een afspraak in Eindhoven, administratief werk thuis en een vergadering in Nijmegen met een afvaardiging van  Arnhem en het Uniebestuur.

Morgen is een ontspannen dag met de collega's en hun partners. Een keer per jaar hebben we ons 'bedrijfs' uitje. We hopen ons te vermaken met koffie en lekkers, een excursie naar Amersfoort en een hopelijk lekkere lunch. Altijd gezellig zo'n dag.

Donderdag zal bestaan uit administratief werk, boodschappen doen en nog een afspraak met de voorzitter van de kerk en een gemeente ouderling.

Vrijdag wil ik gebruiken om aan een nieuwe preek te werken en dan kan de week besloten worden in Rotterdam-Noord, een gemeente waar ik tot ruim drie jaar geleden met veel plezier gewerkt heb. Inmiddels vind ik dat plezier ook weer bij mijn werkzaamheden in het zuiden en oosten van het land.

De nieuwe week begint dan ook weer goed (ervan uitgaande dat het weer meewerkt). Zondag gaan we namelijk met ADRA/IKN weer een wandeltocht lopen voor het goede doel. De tocht begint en eindigt in Leerdam. Genoeg om me bezig te houden! Vooralsnog geen tijd om een hangoudere te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten