vrijdag 7 oktober 2011

Hectisch

Alweer een week voorbij en best een heftige week eerlijk gezegd. Zozeer zelfs dat het wandelen erbij ingeschoten is. De herfst is inmiddels ook in alle hevigheid over ons heengekomen en daarmee mochten ook de zakdoeken weer tevoorschijn gehaald worden. Snotter de snotter.

De week begon met orde op zaken te stellen naar aanleiding van enkele gebeurtenissen in het weekend. Veel computerwerk en vervolgens enkele afspraken. Mensen komen bij de kerk en mensen verlaten de kerk. Aan beide heb je werk en met beide heb je gelukkig ook goede gesprekken. Want ook als mensen de kerk verlaten doen ze dat lang niet altijd uit rancune. Soms groeien er gewoon andere inzichten en dan kan je niet anders dan dat accepteren. Toch is het altijd jammer als iemand weer vertrekt, maar goed ook dat hoort erbij.

Vervolgens volgde er een dag met diverse afspraken, eerst in Den Haag en later op de dag in Tilburg. Daar zijn we met een fris bestuur aan de slag gegaan, dus eens zien wat de komende twee jaar gaan opleveren. Tot nu toe lijkt het veelbelovend.

Woensdag was een drukke dag. Eerst naar Venlo voor een afspraak en vervolgens drie afspraken achter elkaar in Tilburg. Toch zijn dit heerlijke dagen omdat je het gevoel hebt dat je lekker hard gewerkt hebt (en dat was ook zo). Als je dan 's avonds je bed in stapt overvalt je een heerlijke vermoeidheid waardoor je fantastisch slaapt.

Zozeer zelfs dat ik me donderdag bijna versliep. Dat was een iets rustiger dag met wat administratief werk thuis, boodschappen doen en in de avond richting Helmond naar iemand die interesse heeft in geloofszaken. Dat werd een latertje. We raakten zo aan de praat dat het plotseling al tien uur was en ik moest nog meer dan een uur rijden richting Dordrecht. Uiteindelijk was ik pas na half twaalf thuis.

Vandaag zijn we bij een begrafenis geweest in Rotterdam. Daar was iemand op veel te jonge leeftijd (60) overleden. We kenden de persoon en zijn gezin goed vanuit de tijd dat ik in Rotterdam heb gewerkt, dus we vonden het wel gepast om naar die dienst toe te gaan. Het werd een indrukwekkend samenzijn waarbij de persoon op mooie en realistische manier werd neergezet. Hopelijk zullen zijn vrouw en kinderen de draad weer op kunnen pakken. In ieder geval was de support vandaag hartverwarmend.

En dan morgen maar weer eens naar Eindhoven voor de dienst. Voor zover ik weet een normale dienst. Via Dordrecht zullen we dan later doorreizen naar Amersfoort waar in de Flint een gospelconcert is georganiseerd. Dat wordt een avondje genieten (denk ik).

Zondag aan de slag in huis, want geloof het of niet, maandag komen er zowaar weer eens kijkers. Je was toch niet bang dat wij aan verveling ten onder gaan? Geen zorgen, dat is vooralsnog niet aan de orde. Iedereen een mooi weekend gewenst.